Skip to main content

Tule mukaan edistämään kestävää kehitystä ja luonnon monimuotoisuuden suojelua!

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa! Osallistumalla MTK:n kyselytutkimukseen annat arvokkaan panoksesi luontoarvokaupan kehittämiseen. Luontoarvokauppa kattaa luonnonvarojen ja ekosysteemipalveluiden kaupan, ja se tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia tukea ympäristönsuojelua sekä kestävää kehitystä.

Miksi osallistua kyselyyn?
Osallistumalla kyselyyn autat meitä ymmärtämään paremmin markkinoiden tarpeita ja kiinnostuksen kohteita. Kyselyn tulokset antavat kattavan kuvan potentiaalisista luontoarvojen ostajista, kuten yrityksistä ja yksityishenkilöistä. Niiden avulla voimme myös kehittää ratkaisuja, jotka vastaavat paremmin ostajien odotuksia ja tarpeita. Jokainen vastaus on tärkeä ja vie meitä lähemmäksi vihreämpää tulevaisuutta.

Kyselytutkimuksen tausta
Tämä kysely on osa MTK:n markkinatutkimusta, joka toteutetaan osana kahta hanketta: “Luontoarvomarkkinoilla vauhtia monimuotoisuuden edistämiseen” ja “Luontoarvomarkkinoilta lisäarvoa Lappiin”. Hankkeiden tavoitteena on edistää luontoarvomarkkinoiden kehitystä sekä monimuotoisuuden suojelua, ja samalla tuoda lisäarvoa erityisesti Lapin alueelle.

Mitä kysely käsittelee?
Kysely kartoittaa kiinnostusta luontoarvokauppaan ja sen eri osa-alueisiin. Se tarjoaa mahdollisuuden ilmaista mielipiteesi ja toiveesi siitä, millaisia luontoarvopalveluita ja -tuotteita tulisi kehittää. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5-10 minuuttia, ja kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

Osallistu nyt ja vaikuta!
Kyselyyn pääset alla olevista linkeistä. Voit valita vastaatko organisaatiosi puolesta vai yksityishenkilönä.

Lisätietoja hankkeista:

Luontoarvomarkkinoilta vauhtia monimuotoisuuden edistämiseen: Sitran rahoittaman hankkeen tavoitteena on kehittää innovatiivinen menetelmä, joka hyödyntää vapaaehtoisuuteen perustuvia luontoarvomarkkinoita ilmaston, ympäristön ja vesien tilan parantamiseksi. Lisäksi hanke pyrkii kehittämään tapoja aitojen luontoarvojen arvottamiseen ja niiden kaupankäyntiin joukkoistamisen ja avoimen markkinapaikan avulla.

Luontoarvomarkkinoilta lisäarvoa Lappiin: Tämä hanke pyrkii tuomaan lisäarvoa Lapin alueelle luontoarvomarkkinoita. Luontoarvomarkkinat antavat paikallisille yhteistöille mahdollisuuden hyödyntää luonnonvaroja ja ympäristöä kestävästi. Hankkeessa yhteensovitetaan erilaisia metsien käytölle asetettavia tavoitteita vapaaehtoisuuteen ja markkinoihin perustuen. Lapin alueella toteutettavassa hankkeessa tarkastellaan luontoarvokauppaa eri sidosryhmien näkökulmasta nimenomaan Lapin olosuhteissa.

Kiitos tuestasi kestävien ratkaisujen kehittämiseksi!